Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

STOTT PILATES® módszer

A STOTT PILATES® az eredeti, Joseph Pilates által megkomponált pilates módszer modern, anatómiai és biomechanikai alapokon tovább fejlesztett változata. Moira  Merrithew korábbi táncművész és Lindsay G. Merrithew vezetése alatt orvosok, gyógytornászok, mozgásterapeuták és más szakemberek fejlesztik tovább a pilates módszert, a jelen kor elvárásaihoz és kihívásaihoz igazítják annak érdekében, hogy minél szélesebb kör számára váljon elérhetővé és a pilates gyakorlatok egyénre szabhatóak legyenek. A talajon és speciális pilates gépeken valamint eszközökkel végzett gyakorlatok nagyobb izomtömeg-növelés nélkül fokozzák az erőnlétet, a hajlékonyságot és az állóképességet. A STOTT PILATES® módszert – amely az egyik legelismertebb pilates módszer a világon – oktatóink a STOTT PILATES® torontói központjában, valamint Mélykuti Krisztián mestertanárunk vezetése alatt sajátítottak el.

Az általunk alkalmazott pilates módszer kiemelt hangsúlyt fektet a gerincoszlop védelmére és funkcionális kapacitásának növelésére, visszaállítva a gerincoszlop és az ízületek optimális állapotát, valamint az izomegyensúlyt is növeli. Az egyénenként finoman kidolgozott edzésprogramoknak köszönhetően a gyakorlatok biztonságosan, a sérülés veszélye nélkül végezhetőek.

Stúdiónkban kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az általános edzésprogramok mellett számos speciális lehetőséget is kínáljunk vendégeinknek. Ilyenek például a kismamáknak, az időseknek, a fogyókúrázóknak, az élsportolóknak, golfozóknak vagy éppen a kifejezetten férfiaknak összeállított edzések. A pilates módszert TRX eszközzel is kombináljuk azok számára, akik a pilates hatásait ötvözni szeretnék erősítő, kardió gyakorlatokkal is.

A pilates lehetséges pozitív hatásai:

  • stresszoldás
  • mozgásszervi problémák javítása
  • posztrehabilitáló
  • koncentrációs képesség fejlesztése
  • magabiztosság növelése
  • anyagcsere optimalizálódása
  • izomnyújtás
  • szép, egyenes tartás