Reformer (IR) - in ENGLISH

részletek

This course is intended for those already working in the fields of fitness or movement, as well as those who are unable to devote the time required in our Comprehensive Program due to work and/or scheduling issues. Conducted over 3 weeks or 4 weekends. Building on your industry knowledge it teaches you to design and lead the Level 1 Essential and Intermediate STOTT PILATES Reformer repertoire for personal or group training settings for a range of clients. You will leave with a solid foundation and required skills to develop effective and motivating Pilates Reformer programs. While IR may be taken prior to IMP, we recommend completing IMP first.

What you will learn:

 • The STOTT PILATES Five Basic Principles
 • Essential, Intermediate, Power workouts
 • Effective use of the reformer to enhance torso stability and strength, peripheral extremity conditioning, joint stability, flexibility, balance and coordination
 • Effective communication and observational skills
 • Verbal cueing and imagery for performance enhancement and client motivation
 • Theory and practice of postural analysis
 • 139 exercises plus modifications for specific body types, postural issues and conditions
 • How to incorporate resistance equipment to support and intensify exercises
 • Exercise layering related to effective program design
 • Workout composition for personal and group training

Requirements of certification

 • 50 hours of instruction and supervised teaching
 • Minimum of 10 hours of observation
 • Minimum of 40 hours of physical review
 • Minimum of 25 hours of practice teaching
 • Total: 125 hours

Observation, practice teaching & physical review

A minimum number of hours of observation, practice teaching and physical review are required for all courses and should be completed between instructed sessions at any STOTT PILATES® facility. Additional training may be required before certification. Practice teaching and physical review hours must be logged outside of class time and submitted at the time of the practical exam.

Observation

Includes watching sessions taught by a STOTT PILATES Certified Instructor or relevant STOTT PILATES videos.

Physical review

Means physically performing the exercises learned in class. Taking a class with a STOTT PILATES Certified Instructor or working out with video can qualify as physical review hours, and can be completed individually or with other students.

Practice teaching

Hours can be fulfilled by instructing family, fellow students, friends or clients.

Optional Resources:

These resources are not available at merrithew.com, however you may want to purchase these as additional resources for your practice.

 • Trail Guide to the Body, Andrew Biel
 • Anatomy Flash Cards, Anne Gilroy
 • Atlas of Anatomy, Gilroy, MacPherson, Ross
 • Anatomy of Movement, Blandine Germain
 • Muscular System Flash Pak, Bryan Edwards

Equipment required

Required materials should be ordered here 

Dátum
2018-01-28

2018

01.18. Thu 8-14h

01.19. Fri 8-14h

01.20. Sat 9-15h

01.21. Sun 9-15h

01.22. Mon 8-14h IR modul2:

01.24. Wed 8-14h

01.25. Thu 8-14h

01.26. Fri 8-14h

01.27. Sat 9-15h

01.28. Sun 9-15h

helyszín
Pilates Plus Stúdió
Időtartam
10 nap (50 óra) / 10 days (50 hrs)
oktató
Mélykuti Krisztián
színt
alap és középhaladó
ár

386 300 Ft

Video

Jelentkezés Stott Pilates® oktatóképzésre

A képzések a Pilates Plus Stúdió és a Pilates Balance Stúdió együttműködésében kerülnek megrendezésre, jogviszony a Pilates Balance Stúdió és a jelentkező között jön létre. A Pilates Balance Stúdió az időpontok változtatásának jogát fenntartja. A megadott árak, feltételek a budapesti Pilates Balance Stúdióban végzett képzésekre vonatkoznak!

A nettó forint árak az árfolyamváltozás függvényében módosulhatnak!!

 • A vissza nem téríthető foglaló biztosítja a helyet a fenti tanfolyamra. Tekintettel a korlátozott létszámra lemondási lehetőség nincs.
 • A teljes képzési összeg befizetése/beérkezése (jóváírása) után áll módunkban számlát kiállítani.
 • A képzési előleg más tanfolyamunkra a képzés kezdete előtt 2 hónappal átvihetők, 10.000 HUF adminisztrációs megfizetése esetén. Az esetleges kedvezmények nem érvényesülnek automatikusan a következő képzésre.
 • A Pilates Balance Studio, STOTT® Pilates Licenced Training Center, STOTT PILATES Nemzetközi Képzési Központ fenntartja a jogot a képzés törlésére. Ebben az esetben a befizetett összeg visszautalásra kerül. Egyéb felelősséget a Balance Stúdió nem vállal, egyéb költséget nem térít.
 • A Pilates Balance Studio, STOTT® Pilates Licenced Training Center, STOTT PILATES Nemzetközi Képzési Központ fenntartja a jogot a képzés időpontjának megváltoztatására. Ebben az esetben a befizetett összegek a megváltoztatott időpontú képzésre átvezetésre kerülnek. Az időpont változtatásból eredő esetleges költségekért a Pilates Balance Studio, STOTT® Pilates Licenced Training Center, STOTT PILATES Nemzetközi Képzési Központ felelősséget nem vállal.
 • A pénzügyi műveletek (átutalás, kártyás fizetés, stb.) esetleges költségei a jelentkezőt terhelik.
 • A jelentkező(k) felelőssége, hogy a meghatározott szakmai felkészültségnek, aktuális törvényi előírásoknak megfeleljen(ek), a részvételt nem akadályozó egészségügyi állapotban legyen(ek). 
 • Az átlagostól eltérő egyéni igényeket (ruházat, egészségügyi állapot, stb.) a Balance Stúdióval előre, írásban egyeztetni kell, az ebből eredő plusz költségekért felelősséget nem vállalunk.
 • A Pilates Balance Stúdió fenntartja a jogot, hogy a képzési feltételeket megsértő jelentkezőket a képzésből kizárja. A szerzői jogok megsértése vagy az ennek a kisérlete, hamis adatok közlése, vagy egyéb aktuális törvényi rendelkezések megszegése a képzésből való kizárással járhat. Az ebből eredő költségekért a a Pilates Balance Studio, STOTT® Pilates Licenced Training Center, STOTT PILATES Nemzetközi Képzési Központ felelősséget nem vállal.
 • A Jelentkező a on-line jelentkezési lap elküldésével igazolja, hogy a www.pilates.hu honlapon lévő tájékoztatót és a fenti feltételeket elolvasták, megértették, azzal egyetértenek és kérdésük nincs.

VERTEBRA-COM Bt. (a Pilates Balance Studio, STOTT PILATES Nemzetközi Oktatóképző Központot üzemeltető cég neve)

Utalási tájékoztató:
Kedvezményezett neve: VERTEBRA Com Bt. (a Pilates Balance Studio, STOTT Nemzetközi Képzés üzemeltetője)

kedvezményezett címe: 1021, Bp , Tárogató u. 16/a

számlaszám:10918001-00000067-38310002

Számlavezető Bank:Unicredit Bank Zrt.Bp. 1054 Szabadság tér 5-6

IBAN: HU30-10918001-00000067-38310002SWIFT: BACXHUHB

MEGJEGYZÉS:

A közleménybe: NEVED, KURZUS-WORKSHOP neve és mobilszámod kérjük! A határidő a beérkezésre vonatkozik.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Pilates oktatóképző kurzus tájékoztató

A Stott Pilates® alap és középhaladó talaj kurzusának résztvevőjeként nem egyszerűen csak a mozdulatok koreográfiáját tanulod, hanem azok mögöttes tartalmát is elsajátítod. Sok tudással és gyakorlati tapasztalattal gyarapodva, kellő önbizalommal tudod majd a legszélesebb körben tanítani a Stott Pilates® technikát.

Képességet szerzel ahhoz, hogy akár rehabilitáció utáni kliensek, lelkes fitneszesek vagy akár versenysportolók, profi táncosok edzettségi szintjének megfelelő programot tudj összeállítani.

A kurzus megvilágítja a gyakorlatok végrehajtásának módját, a mozdulatok okát és célját.

Az intenzív képzés utáni fél évben szükséges lesz még a már képzett oktatók óráinak megfigyelése, a tanítás kellő begyakorlása a későbbi oktatáshoz való tapasztalatgyűjtés és az eredményes vizsgára való felkészülés érdekében. Az Nemzetközi Stott Pilates® képesítéshez írásbeli és gyakorlati vizsgát a 40 órás intenzív kurzust követően 6 hónapon belül kell letenned.

További részvételi feltételeket és információk ide klikkelve olvashatók.

A kurzus tananyaga

A Stott Pilates® módszer biomechanikai alaptételeinek gyakorlati alkalmazása a törzs stabilizálásában, a végtagok mobilizálásában, a légzéstechnikában és a testtartás-típusokhoz illő gyakorlatokban. A kezdő és középhaladó gyakorlatok alapos elemzése (40 + 150 módosítás). A gyakorlatok lényegének elemzése: a funkcionális anatómia alkalmazása a mozdulatokban, különböző izmok és izomcsoportok speciális szerepe. Variációk, módosítások elsajátítása arra, hogyan lehet a mozdulatok intenzitását növelni vagy csökkenteni egy adott gyakorlaton belül. Különböző Stott Pilates® segédeszközök használatának elsajátítása testtartás- problémákkal küszködőknek. A helyes kommunikációs képesség megszerzése annak érdekében, hogy segítsük a vendéget megfelelően instruálva, helyesen és hatékonyan végrehajtani a mozdulatokat.

A tanfolyam helyszíne

Pilates tanfolyamjainkat közösen tartjuk a Pilates Balance Stúdióval, változó helyszínnel. (Budapest; VI. kerület Eötvös utca, vagy II. kerület Apostol utca 13/B).

1. A Stott Pilates® talaj (Mat) intenzív kurzus

40 órában zajlik a kezdő és középhaladó talajgyakorlatok elsajátítása. A tanítás oktató jelenlétében való gyakorlása, továbbá kötelező min. 10 óra képzett Stott Pilates® oktató órájának megfigyelésére, a kezdő és középhaladó technikák min. 30 órás, önálló begyakorlására, min. 15 órában pedig a tanagyagot kell tanítani. A 40 órás intenzív képzést követő 10+30+15 kötelező órák gyakorlására a Pilates Plus Stúdióban van lehetőség, a szabad kapacitás figyelembevételével, előre egyeztetve.

A Stott Pilates® talaj (Mat) intenzív kurzus eredménye

Az intenzív Mat kurzus olyan jól megalapozott ismeretekkel és gyakorlati képességekkel lát el, melyek segítségével kellően hatékony és inspiráló programokat tudsz megtervezni az egyéni és csoportos óráidon résztvevőknek.

A kurzus végére biztonsággal tudod alkalmazni a kezdő és középhaladó talajgyakorlatokat különböző testalkatra szabva, kiegészítve a Stott Pilates® segédeszközökkel.

Egyénre és csoportra szabott tréningek

Kezdő, középhaladó és erőnléti programok

Nyújtást segítő, támasztékot és ellenállást adó segédeszközök alkalmazása: Fitnesz-karika, Flex-Band, Arc-barrel

Stott Pilates® kiseszközök és gépek oktatói kedvezménye

A kurzus résztvevői kedvezményes áron beszerezhetik a minőségi Stott Pilates® kiseszközöket és gépeket a Pilates Plus Stúdión keresztül.

A kurzuson való részvétel előfeltételei

 1. Funkcionális anatómiában való jártasság (előzetes tanfolyamunkon elsajátítható) – FIGYELEM! Az alapszintű váz-izomrendszeri anatómiai és testtartás-analízis tanfolyam szabadon választott, de nagyon ajánlott mindenkinek, mert összefoglalva, írásos anyaggal kiegészítve adjuk meg az intenzív Stott Pilates® kurzushoz és a vizsgához szükséges alapismereteket. Az anatómia kurzusra emailben (info@pilatescentrum.hu) kell előre jelentkezni, mert a résztvevők száma limitált. Az anatómia képzés időpontja általában egy héttel a kurzus előtti szombat du. Ha ezen nem tudsz részt venni, lehetőség van egyéni óra keretében megszerezni a szükséges tudást külön díjazásért.
 2. Pilates gyakorlatok ismerete (kb. 10 egyéni v. csoportos óra =”előképzés”)
 3. Minimum 3 év tapasztalat fitneszben, táncban, egyéb mozgásformában

A képzés költsége**

A díjfizetés ütemezése: 50.000 Ft foglalót jelentkezéskor, a fennmaradó összeget a kurzus előtti regisztrációkor (a foglaló nem visszatéríthető)

*A Pilates Plus Stúdió az időpontok változtatásának jogát fenntartja. **A nettó forint árak az árfolyamváltozás függvényében módosulhatnak!

Intenzív Reformer Kurzus

Az Intenzív REFORMER (IR) kurzus rövid leírása:

A Reformer gép maga egy evezőpadhoz hasonlítható, ahol vízszintes helyzetben a gravitáció kikapcsolása mellett, a fiziológiás terhelés közelítő rugóellenállást a zéróról a maximumig növelve fokozatosan és egyensúlyban adagolhatók az izom rövidülésével (koncentrikus), kitartásával (izometrikus) és nyúlásával (excentrikus) végzett speciális, egyénre szabott gyakorlatok.

Az intenzív Reformer (IR) képzés során elsajátítod azokat az alapismeretek és készségeket, melyekkel hatékony és izgalmas egyéni illetve kiscsoportos Reformer foglalkozások összeállításához szükségesek.

Megtanulod az összes gyakorlatot és módosításaikat, valamint a kiegészítő kiseszközök (doboz, platform extender, stb.) használatát a legeredményesebb EGYÉNRE szabott edzésterv kidolgozásához.  A képzés alapjai:

A Reformer hatékony használata a törzsizom-stabilizálásban, erősítésben, végtag mozgásterjedelem bővítésben, ízületi stabilizálásban, egyensúly és koordinációs készségfejlesztésben.

Gyakorlatok összeállítása egyéni és kiscsoportos órákraAlap, középhaladó és “power” gyakorlatsorozatokKiegészítők (Doboz, Platform extender, stb.) használataHatékony kommunikációs, megfigyelő, vizuális és verbális korrekciós készségfejlesztésGyakorlatmódosítás egyéni testalkat, testtartás, izom és ízületi állapotnak megfelelőenEllenállás növelő és kiegészítő eszközök optimális használata a gyakorlatok nehezítésére vagy egyszerűsítéséreTesttartás-analízis elmélete és gyakorlati alkalmazásaGyakorlatsorozatok korszerű egymásra építése122(!) + gyakorlat és számos módosításainak elsajátítása, stb…

 

Caddilac, Chair, Barrel kurzus

Az Intenzív CADILLAC, CHAIR, BARRELS (ICCB) kurzus rövid leírása:

FONTOS!  A kurzus három részből áll, melyek KÜLÖN is elsajátíthatók!!

1.  Intenzív Cadillac tanfolyam - ICAD

A Cadillac gép maga egy ágyhoz hasonlítható.  Maga Joshep Pilates első eszköze volt, amit kórházi ágyakból alakított ki rugók, pántok és hevederek kialakításával. A Vendég vízszintes helyzetben a gravitáció kikapcsolása mellett, a fiziológiás terhelés közelítő rugóellenállást a zéróról a maximumig növelve fokozatosan és egyensúlyban adagolhatók

az izom rövidülésével (koncentrikus), kitartásával (izometrikus) és nyúlásával (excentrikus) végzett speciális, egyénre szabott gyakorlatok.

2.  Intenzív Chair (Szék) tanfolyam – ICHAIR

A Chair vagy Szék gép nevéhez méltóan ülésre is használható, de főként a két lenyomható pedállal alakítható ki az egyensúlyt, koordinációt és mozgáskontroll gyakorlására és igen intenzív kihívására alkalmas gyakorlatok.

3.  Intenzív Barrel (Dombok, Létra) tanfolyam - IBAR

A Barrels, vagy Létra vagy Domb-ok olyan eszközöket jelentenek, melyek részleges megtámasztásra, vízszintestől eltérő testhelyzetek beállítására, így a gyakorlatok könnyítésére vagy akár nehezítésére is alkalmas rendkívül változatos eszköztár.  Külön kiemelendő a Létra (Ladder Barrel), mely igen hatékony eszköz a gerinc-törzsizomzat edzésében.

Az ICCB képzés során elsajátítod azokat az alapismeretek és készségeket, melyekkel hatékony és izgalmas egyéni illetve kiscsoportos foglalkozások összeállításához szükségesek.

Megtanulod az összes gyakorlatot és módosításaikat, valamint a kiegészítő kis-eszközök (Szalag, Karika, Henger  stb.) használatát a legeredményesebb egyénre szabott edzésterv kidolgozásához.  A képzés alapjai:

A gépek (Cadillac, Chair, Barrels) hatékony használata a törzsizom-stabilizálásban, erősítésben, végtag mozgásterjedelem bővítésben, ízületi stabilizálásban, egyensúly és koordinációs készségfejlesztésben.

Gyakorlatok összeállítása egyéni és kiscsoportos órákra

Alap, középhaladó gyakorlatsorozatok

Kiegészítők (Szalag, Karika, Henger  stb.) használata.

Hatékony kommunikációs, megfigyelő, vizuális és verbális korrekciós készségfejlesztés.

Gyakorlatmódosítás egyéni testalkat, testtartás, izom és ízületi állapotnak megfelelően

Ellenállás növelő és kiegészítő eszközök optimális használata a gyakorlatok nehezítésére vagy egyszerűsítésére.

Testtartás-analízis elmélete és gyakorlati alkalmazása.

Gyakorlatsorozatok korszerű egymásra építése

385 + gyakorlat és számos módosításainak elsajátítása, stb…

Kapcsolat

E-mail: info@pilatesplus.hu
Web: www.pilatesplus.hu
Tel.: 06-30-568-6363
Tel.: 06-20-385-5717