Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

A pilates története

Joseph Hubertus Pilates (1880-1967) saját gyermekkori betegségeinek leküzdésére kezdte el kidolgozni módszerét. Az első világháborúban sérült katonák rehabilitálására használta gyakorlatait, majd az 1920-as években New Yorkban nyitott stúdiót, ahol ő és felesége a rehabilitáció mellett táncosok képzésével is foglalkoztak.

Az eredetileg Contrologynak nevezett, anatómiai alapokra épített módszert – mely ötvözi a tai chi, a jóga mozdulatait, valamint görög és római harci mozgásokat – kitalálója élete végéig finomította.

Joseph H. Pilates meggyőződése szerint a rossz egészségi állapot hátterében sokszor a rossz testtartás és a nem megfelelő légzés áll. Az általa kidolgozott gyakorlatok speciális légzéstechnika és pontosan kivitelezett mozdulatsor segítségével egyszerre erősítik és nyújtják az izmokat, kiegyensúlyozzák azok működését, valamint javítják a testtartást, az általános erőnlétet és a koordinációs készséget.

Ennek köszönhetően a rendszeresen végzett pilates gyakorlatok harmonikusabbá teszik mozgást, és egy mélyebb testtudat kialakulásához vezetnek.